Nemokamas pristatymas užsakymams virš 70,00 
0%

Etiketės ant butelio – prabangių etikečių gamyba

Etiketės ant butelio

Pirkti „kažką“, kas išpilstyta buteliuose be etiketės – ne ką mažiau drąsus žingsnis, nei „katės pirkimas“ maiše. Tačiau, jei butelių etiketės tėra formalumas, susijęs su atitinkamų reikalavimų, taikomų maisto produktų žymėjimui, išpildymas, o į pastarosios dizainą ir kokybę gamintojas pažiūrėjo pro pirštus, tikėtina, jog net kokybiški gėrimai nebus paklausūs: tiesiog „paskęs“ tarp sulčių, vyno, alaus ar įvairių kitų gėrimų rūšių, parduodamų internetu ir fizinėse parduotuvėse.

Taigi, kai aplink verda arši konkurencija, kurią ypač jaučia smulkieji šios srities „žaidėjai“, pavyzdžiui, naminio alaus gamintojai ar vyndariai, kurie viską, pradedant vaisių/uogų auginimu ir baigiant vyno išpilstymu į butelius, atlieka patys, vien etiketės ant butelio buvimo fakto nepakanka. Pastaroji turi ne tik perteikti potencialiam pirkėjui tikslią informaciją apie butelio viduje esantį turinį, bet ir tarnauti kaip efektyvus rinkodaros įrankis, atkreipiantis dėmesį bei prisidedantis prie sprendimo pirkti būtent šitą gėrimą (alų, vyną, sultis, vaisvandenius ir kita), neretai – net ir parduodamą aukštesne kaina, o ne konkurento produktą.

Dėl šios priežasties, klientai, kuriuos domina etiketės ant butelio, derindami užsakymo detales, kaip vieną iš šiam spaudos gaminiui keliamų reikalavimų neretai įvardija ir prabangą. Prabangios butelio etiketės – tai efektyvus sprendimas, norintiems ne tik patraukliai paženklinti savo produkciją, bet ir pabrėžti jo kokybę bei kitas pageidaujamas, išskirtinumą prieš konkurentų produkciją suteikiančias savybes.

Beje, prabangių etikečių gamyba – etikete.lt teikiama spaudos paslaugas, orientuota ne vien į įmones, bet ir privačius asmenis. Pavyzdžiui, gaminančius šiandien „ant bangos“ esančią kombucha gėrimą ir norinčius šį, išpilstytą į estetiškai dekoruotus butelius, padovanoti draugams bei artimiesiems. Arba vestuvių, jubiliejaus ar kitos svarbios asmeninės šventės proga įteikti vyno, šampano, alaus ar tauriojo gėrimo butelį, dekoruotą ne „gamykline“, bet personalizuota (pavyzdžiui, su atspausdinta nuotrauka, pageidaujamu užrašu ir pan.), pagal individualų užsakymą pagaminta etikete.  

Prabangios alaus etiketės

Vargu, ar kas prieštarautų,  jei alų pavadintume nacionaliniu lietuvių gėrimu. Apsižvalgius po prekybos centrų lentynas, akivaizdu: alus – gėrimas, išsiskiriantis ne tik paklausa, bet ir didele pasiūla. Tad estetiškos, prabangios, akį traukiančio dizaino alaus etiketės gali tapti koziriu, palengvinančiu naujo prekės ženklo atėjimą ar įsitvirtinimą rinkoje.

Prabangios vyno etiketės

Nors, lyginant su kai kuriomis kitomis pasaulio valstybėmis, kuriose vyno kultūra turi unikalias, ilgaamžes tradicijas, mums dar yra kur pasitempti, šis alkoholinis (o taip pat – labai išpopuliarėjusi nealkoholinė „versija“) gėrimas – dažnas „svečias“ ir lietuvių taurėse. Tai – populiari prekė ne tik asmeniniame pirkinių krepšelyje, bet ir dovana tam tikros šventės proga ar tiesiog einant į svečius. 

Išskirtinio dizaino, patraukli etiketė ant butelio gali atkreipti potencialaus pirkėjo dėmesį į Jūsų produktą ir, pavyzdžiui, akimis klaidžiojant saldaus, raudono vyno asortimente, paskatinti rinktis būtent Jūsų produktą. „Miella vyninė“– vieni iš klientų, patikėję mūsų komandai vyno butelių etikečių gamybą.

Vyno etiketės ant butelio

Kuo skiriasi prabangios etiketės ant butelio nuo įprastų?

Prabanga, kalbant apie etiketės ant butelių dizainą – diskutuotinas klausimas. Tai, kas vienam klientui siejasi su subtilia prabanga bei rafinuotumu, kitam gali atrodyti per paprasta ar, priešingai, „perspausta“. Visgi, išskyrėme tam tikrus aspektus, būdingus prabangioms butelių etiketėms.

Žaliava

Etiketės ant butelio gali būti gaminamos iš įvairių rūšių plėvelės (matinė, blizgi, skaidri, metalizuota, holograminė) arba matinio/blizgaus lipnaus popieriaus. Vienas iš populiarių pasirinkimų tarp klientų, suinteresuotų sukurti prabangos įspūdį – sidabrinė/auksinė metalizuota plėvelė.

Prabangos efekto išgavimui neretai pasitelkiamas ir žaliavos paviršiaus blizgumas. Įprastai būtent matiškumas yra siejamas su prabanga bei solidumu. Pabandyti taikliai „sužaisti“, galima ir, pasirinkus, pavyzdžiui, skaidrią etiketę, sukuriančią įspūdį, tarytum spauda būtų atlikta tiesiai ant butelio.

Dizainas

Žinoma, kuriant prabangos efektą, ne mažiau nei žaliava, svarbus ir etiketės dizainas. Etiketėje naudojami tekstiniai ir vaizdiniai elementai, jų šriftas, dydis ir išdėstymas, spalviniai sprendimai: tai – tik dalis niuansų, kurių visuma ir padeda išgauti prabangos ar bet kokį kitą pageidaujamą įspūdį. Etiketės dizaino kūrimas – darbas, kurį savo jėgomis ryžtasi atlikti ne kiekvienas, tad mūsų teikiamų paslaugų asortimente, be etikečių ar kitų spaudos produktų gamybos darbų, rasite ir maketavimą arba maketo korekciją.  

Etiketės ant butelio 1

Personalizavimas

Gaminant butelių etiketes pagal užsakymą, pasitelkiami ir įvairūs kiti sprendimai, padedantys sukurti kliento pageidaujamą prabangos, elegancijos įspūdį. Tai gali būti, pavyzdžiui,  išskirtinė etiketės forma, butelio dydį idealiai atitinkantys jos matmenys, tam tikri pospaudiminiai darbai, sukuriantys papildomą efektą (etiketės paviršiaus reljefo nelygumai ir pan.). 

Klientams, kuriuos domina prabangios etiketės ant butelio, galime pasiūlyti ir vadinamąjį „kintamos spaudos“ sprendimą, kurio rezultatas – personalizuotos etiketės, tarpusavyje besiskiriančios tam tikru tekstiniu ar vaizdiniu elementu. 

Ribotas tiražas

Žinoma, prabangios etiketės nėra masinės gamybos produktas, „kepamas“ dideliu tiražu ir, kartais – pakeitus menkus dizaino elementus, naudojamas metai ir metų. Kartais tai gali būti ir vos vienas vienintelis egzempliorius (dažniausiai – kalbant apie šventines etiketes, kuriomis dekoruojami tam tikra svarbia proga dovanojami gėrimų buteliai). Priminsime: etikete.lt komanda atlieka ir nedidelės apimties ar net vienetinius užsakymus. O kai kurie klientai, vadovaudamiesi nuostata, jog prabanga yra neatsiejama nuo riboto tiražo, pavyzdžiui, kartu su naujo sezonu vynu, užsako ir visiškai kitokio dizaino butelių etiketės.  

Taigi, norint sukurti prabangiai atrodančią butelio etiketę, gali būti pasitelkiami įvairūs estetiniai ir funkciniai sprendimai: pradedant tinkamos žaliavos pasirinkimu ir baigiant solidžiais, rafinuotais dizaino sprendimais. Klientams, abejojantiems dėl vieno ar kito pasirinkimo, etikete.lt komanda visada pasiruošusi suteikti profesionalią konsultaciją. O, besidominčius šio spaudos produkto kaina individualiu atveju, kviečiame susiekti su mumis etikete.lt interneto svetainėje nurodytais kontaktais. 

Atgal į tinklaraštį
Norite gauti lojalumo taškų?
This is default text for notification bar